Grad Čazma dobila za opremanje nove zgrade vrtića i za dva lokalna OPG-a 3 milijuna kuna

lis 26, 2022 | Gradovi, Čazma

grad čazma

Prihvaćen je projektni prijedlog Rekonstrukcije i opremanja objekta druge namjene u dječji vrtić, kojega je nositelj Grad Čazma.

Grad Čazma prijavio je rekonstrukciju i opremanje građevine u Dragancu koju je ove godine kupio za potrebe smještaja djece predškolske dobi, odnosno kao novu zgradu vrtića.

Projekt rekonstrukcije i opremanja pripremila je Razvojna agencija Čazma te je dobiven cjelokupan iznos zatraženih sredstava. Riječ je o 2.592.000 kn.

Tim novcem financirat će se građevinsko-obrtnički radovi i opremanje kako bi se dobio dodatni prostor za boravak djece. Radovi uključuju unutarnje uređenje, uvođenje sustava grijanja na obnovljive izvore energije, energetski učinkovitu rasvjetu te opremanje tri dnevna boravka za vrtićku djecu u skladu s Pravilnikom o državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe. Projekt također uključuje stručni nadzor, projektantski nadzor, usluge koordinatora zaštite na radu, promidžbu i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

Sredstva su dobivena iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Uspješno ocijenjeni i projekti iz turističkog gospodarstva

Javna ustanova Razvojna agencija Čazma pripremila je projekte za dva lokalna OPG-a te ih prijavila na otvoreni natječaj Ministarstva turizma i sporta – Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Cilj projekata je povećanje konkurentnosti i održivosti turističkog gospodarstva, povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata za smještaj te razvoj turizma na turistički nerazvijenim područjima.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata je 400.000 kn. Oba projekta su pozitivno ocijenjena i ostvarila su 60% bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti.

Izvor: Grad Čazma
Poveznica: https://www.cazma.hr/vijesti/za-opremanje-nove-zgrade-vrtica-26-milijuna-kn/