EU sredstvima pokrenut Poduzetnički inkubator u Slavonskom brodu – mladim tvrtkama osiguran prostor i stručna podrška

srp 18, 2023 | Gradovi, Slavonski Brod

poduzetnički inkubator

U Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu održana završna konferencija europskog projekta „Inovacijski inkubator InnoBROD“. Riječ je o projektu vrijednom 16.315.238,55 kn pri čemu je za realizaciju projekta Gradu Slavonskom Brodu dodijeljeno iz europskih fondova bespovratnih 13.696.350,51 kn.

Cilj ovog projekta bio je stvoriti poticajno okruženje za razvoj inovativnog poduzetništva u Slavonskom Brodu razvojem visoko kvalitetne poduzetničko – poslovne i inovacijske infrastrukture. Koliko je ovaj projekt značajan i vrijedan, svjedoči i podatak da su sve prostorije u Poduzetničkom inkubatoru popunjene u vrlo kratkom roku. Prilikom obraćanja sudionicima završne konferencije, zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača istaknula je sljedeće:

„Osim poslovnih prostora, tvrtke u razvoju imaju podršku u vezi stručnih znanja, poslovnog upravljanja i vjerujem da je to za svakog mladog poduzetnika velika pomoć. Ovim važnim projektom osigurali smo tehničke i prostorne preduvjete za razvoj poduzetništva u Slavonskom Brodu, a nadamo se da ćemo uskoro, u novoj perspektivi, iz europskih fondova uspjeti osigurati sredstva za izgradnju poduzetničkog akceleratora.“

Inovacijski inkubator InnoBROD uključuje poslovnu građevinu neto površine 1.823,16 m2, a koja uključuje 507,35 m2 uredskog prostora, uključujući i coworking prostor, 743 m2 proizvodno servisnog prostora, konferencijsku dvoranu od 126,16 m2, multimedijalnu dvoranu veličine 67,32 m2 te ostale prostore zajedničke namjene površine 373,67 m2. Također, projektom je obuhvaćena i nabava informatičke opreme i namještaja, uspostava i organizacija rada inkubatora te razvoj specijaliziranih usluga poslovne podrške.

Izvor: Grad Slavonski Brod
Poveznica: https://www.slavonski-brod.hr