EU projekta Zaželi u Slunju započinje s novom fazom koja će obuhvatiti brigu o 92 korisnika

pro 30, 2022 | Gradovi, Slunj

eu projekt
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Slunj

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj je, u prostoru Turističko-informativnog centra u Rastokama, održalo uvodnu konferenciju EU projekta Oživi žene u zajednici, faza III.

Vrijednost EU projekta je 494.000,00 kuna, od čega je 15 posto financirano iz državnog proračuna Republike Hrvatske, dok je 85 posto financirano iz Europskog socijalnog fonda.

U okviru navedenog projekta zaposleno je 10 žena ciljane skupine te su istim projektom obuhvaćena 92 krajnja korisnika s područja grada Slunja i općine Cetingrad.

Razdoblje trajanja projekta je od 25. listopada 2022. do 25. lipnja 2023. godine. Navedenim projektom ostvarena su dva cilja, omogućen je pristup tržištu rada za deset nezaposlenih žena te je pružena podrška krajnjim korisnicima, starijim i nemoćnim osobama. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Slunj.

U ime Karlovačke županije, početnoj konferenciji nazočila je Marina Stoičić.

Karlovačka županija kontinuirano daje potporu projektu Zaželi koji, u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, zapošljava brojne žene i brine o velikom broju starije populacije. 

Izvor: KAZUP
Poveznica: https://www.kazup.hr/index.php/aktualno/pocinje-nova-faza-projekta-zazeli-u-slunju-koja-ce-obuhvatiti-brigu-o-92-korisnika