Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen u Europskom parlamentu u Bruxellesu

stu 14, 2023 | EU-RH

Misom u Europskom parlamentu u Bruxellesu obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prisjećajući se trideset i druge obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su na misi koju su predvodili fra Ivica Radić, voditelj Hrvatske katoličke misije Aachen i fra Tomo Anđić, voditelj Hrvatske katoličke misije Bruxelles.

Misi su nazočili eurozastupnici: Sunčana GlavakKarlo ResslerTomislav Sokol (EPP), Tonino Picula (S&D), potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Josip Paro, glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić, general-pukovnik Boris Šerić, vojni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO-u i EU-u, Mirko Ujdenica, zamjenik stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u te brojni kolege iz Europske komisije i Europskog parlamenta, asistenti i stažisti.

Dostojanstveno, molitvom i sjećanjem iskazana je zahvalnost i poštovanje hrvatskim braniteljima te žrtvi Vukovara i Škabrnje u obrani Domovine. Njima dugujemo samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Izvor: Sunčana Glavak
Poveznica: https://suncanaglavak.eu/dan-sjecanja-na-zrtvu-vukovara-i-skabrnje-obiljezen-u-europskom-parlamentu-u-bruxellesu/